Bibliodraamaryhmiä etäyhteydellä

Yhteinen maailma -bibliodraamaryhmä

Zoom-yhteydellä 10 kokoontumista joka toinen maanantai-ilta 24.1.-30.5. klo 18-20.15. Ilmoittautumiset viimeistään 14.1. osoitteeseen mika.lahtinen@sana.fi tai puh. 040 557 5535.

Luomisesta huomiseen -bibliodraamaryhmä

Zoom-yhteydellä 8 kokoontumista joka toinen keskiviikkoaamu 26.1.-4.5. klo 9.30-11.30.Ilmoittautumiset (kuten edellä) viimeistään 14.1.

Bibliodraamaryhmissä tutustutaan Raamatun kertomuksiin keskustelun ja eläytymisen keinoin. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta bibliodraamasta tai Raamatun lukemisesta. Toimintaperiaatteita ovat vapaaehtoisuus ja jokaisen oikeus omaan kokemukseen ja vakaumukseen ilman, että toiset arvostelevat.

Ryhmät toteuttaa bibliodraamaohjaaja Mika Lahtinen Zoom-etäyhteydellä. Tarvitset tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni, kamera ja nettiyhteys sekä huoneen, jossa voit keskittyä häiriöttä. Saat ohjaaja Mika Lahtiselta sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla pääset mukaan.

Osallistuminen on maksutonta. Halutessasi voit tehdä lahjoituksen kunkin bibliodraamaillan jälkeen. Saat lahjoitusohjeet iltojen päätteeksi.

Kansan Raamattuseura · Sydämeen kätketty -joulukuunnelma

Sydämeen kätketty -joulukuunnelma

"Kun olin vielä pieni poika, perheemme teki isovanhemmille lahjaksi joulukasetin. äänitimme siihen joululauluja ja -evankeliumin. Täksi jouluksi minä ja 30 ystävää olemme tehneet joulukuunnelman lahjaksi esimerkiksi heille, joilta jää koronan vuoksi väliin kohtaamisia rakkaittensa kanssa."

Näin kertoo kuunnelman käsikirjoittaja ja ohjaaja Mika Lahtinen. Esiintyjät ovat Sanan Koronabaari -Facebook-ryhmän ja Torstaiteatterin väkeä. Kukin esiintyjä teki äänitykset etänä omassa kotonaan. Sydämeen kätketty -joulukuunnelma julkaistaan mm. tällä sivulla 20.12.

Kuunnelma on tehty lahjaksi esimerkiksi heille, joilta jää väliin joulutapahtumia koronan vuoksi.

Kuunnelman käsikirjoitus perustuu Luukkaan evankeliumin kertomukseen Marian ja Joosefin matkasta Betlehemiin sekä yöstä, jolloin Jeesus-lapsi syntyi ja paimenet kohtasivat enkeleitä. Luukkaan evankeliumin mukaan Maria "kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut". Siitä juontuu myös kuunnelman nimi: Sydämeen kätketty.

Kansan Raamattuseura · Torstaiteatteri: Luvattu maa -kuunnelma, osa 1

Luvattu maa. Osa 1: Miten meidän nyt käy

Mooses on kuollut. Johtaja vaihtuu. Miten meidän nyt käy? "Minä näen, että sinulla on rohkea sydän."

Kansan Raamattuseura · Torstaiteatteri: Luvattu maa -kuunnelma, osa 2

Luvattu maa. Osa 2: Sinä olit aina minun rinnallani

Johtajat pettävät ja parjaavat toisiaan. Luottamus horjuu, mutta matka jatkuu kohti Luvattua maata. Armo kantaa halki vaikeuksien.

Kuunnelman käsikirjoituksen ovat tehneet ja kuunnelman rooleissa myös esiintyvät Päivi Ala-Mutka, Ville Prusti ja Mika Lahtinen.

Ohjaus, leikkaus ja musiikki: Mika Lahtinen

Miksaus ja masterointi: Jussi Pyysalo

Vuoden keskisuomalainen teatterivaikuttaja -tunnustus Torstaiteatterin ohjaajalle

Torstaiteatterin ohjaaja-näyttelijä Mika Lahtinen on palkittu "Vuoden 2018 keskisuomalainen teatterivaikuttaja" -tunnustuksella. Sen myönsi Keski-Suomen Harrastajateatteriyhdistys Teatteriaalto-gaalassa helmikuussa.

Kuka on Mika, joka Torstaiteatteria luotsaa?

Ota selvää »
 • Nyt puhuu Pietari -näytelmä

  Pietari ei kuulu erityisiin onnistujiin. Hän uhoaa ja itkee, uskoo ja epäilee. Hän pettyy itseensä ja pettää periaatteensa. Silti armo kantaa. Elämästä saa jopa iloita. Pietarin roolissa Mika Lahtinen.

  Katso kaikki esitykset, jotka voit tilata »
 • Tuhlaajapojan veli -näytelmä

  Kadonnut poika palaa kotiin maailmalta. Isä järjestää iloiset juhlat, mutta isoveli suuttuu ja puuttuu juhlista. ”Uudenlainen lähestymistapa vanhaan tuttuun tarinaan on oivaltava ja inhimillisesti hyvin ymmärrettävä. Lahtinen heittäytyy antaumuksella jokaiseen rooliinsa. Näytelmä on huumorilla maustettu esitys hyvin perustavanlaatuisista tunnekokemuksista: vihasta, rakkaudesta, kateudesta ja lopultakin suuresta anteeksiannosta.” kertoi Sydän-Hämeen Lehti 21.6.2016.

  Tutustu ja tilaa »
 • Näytelmiä seurakuntasi ohjelmaan

  Seurakuntien tilaisuuksissa on paljon puheita ja musiikkia. Saat vaihtelua näytelmistä. Tutustu kolmeen näytelmään, jotka voit tilata seurakuntasi tapahtumaan.

  Tutustu ja tilaa »