Torstaiteatteri esittää: Paimenet

Kulttuuritila Omenapuussa 8.11.-13.12.2018

Pedot ja pimeä ahdistivat heitä. He kaitsivat laumaa, jonka omistajat olivat arvaamattomia ja armottomia herroja. Paimenet olivat alistettua väkeä, mutta heidän ammatillaan oli kuninkaalliset juuret. He omistivat tähtitaivaan ja tarinat nuotiotulilla. Eräänä yönä he kuulivat ensimmäisenä uutisen, josta alkoi miljoonien ihmisten joulu.

Näytelmän lähteenä on mm. Luukkaan evankeliumin kertomus paimenista Betlehemin yössä sekä Psalmi 23 eli ns. Paimenpsalmi.

Katso esitysajat

Tule tekemään Paimenet-näytelmää!

Tuhlaajapojan veli -näytelmä

Kadonnut poika palaa kotiin maailmalta. Isä järjestää iloiset juhlat, mutta isoveli suuttuu ja puuttuu juhlista.

Voit tilata näytelmän esitysvierailulle seurakuntaan, järjestöön tms. yhteisöön.

"Näytelmässä oli hieno sekoitus hartautta ja huumoria, syvää tunnetta ja kepeää, raikasta iloa!"
– Katsoja

”Uudenlainen lähestymistapa vanhaan tuttuun tarinaan on oivaltava ja inhimillisesti hyvin ymmärrettävä. Lahtinen heittäytyy antaumuksella jokaiseen rooliinsa. Näytelmä on huumorilla maustettu esitys hyvin perustavanlaatuisista tunnekokemuksista: vihasta, rakkaudesta, kateudesta ja lopultakin suuresta anteeksiannosta.”
– Sydän-Hämeen Lehti 21.6.2016

Tutustu näytelmään

 • Missä? armo -näytelmä

  Pahaksi leimattu tarvitsee apua lapselleen. Aluksi avunpyyntö torjutaan, mutta armo on torjuntaa voimakkaampi. "Esityksessä on sydän paikallaan", kirjoitti Keskisuomalainen ensi-illasta.

  Lue lisää »
 • Näytelmiä seurakuntasi ohjelmaan

  Seurakuntien tilaisuuksissa on paljon puheita ja musiikkia. Saat vaihtelua näytelmistä. Tutustu kolmeen näytelmään, jotka voit tilata seurakuntasi tapahtumaan.

  Tutustu ja tilaa »
 • Kuka Mika Lahtinen?

  Kuka kumma on Mika Lahtinen, joka Torstaiteatteria luotsaa?

  Ota selvää »