Kolmanteen polveen

"Ilmaisultaan näyttelijät ovat hyvin tyyniä ja rauhallisia, mikä luo oivallisen kontrastin hyvin jännitteiseen ja latautuneeseen sanotun sisältöön. [...] Esitys sisältää lukuisia herkullisia kohtauksia ja henkilöitä.[...] Esityksen musiikki oli oivaltavaa." (Keskisuomalainen 4.4.2009)

Kolmanteen polveen -näytelmä tarkastelee sukupolvelta toiselle siirtyvää perintöä, suvun ihmissuhteita ja kykyä kommunikaatioon.

Näytelmä on tarina Lehdon suvun kolmesta sukupolvesta: Johannes-vaarista ja Helmi-mummista, heidän lapsistaan ja lapsenlapsistaan.

Tarina alkaa Johanneksen ja Helmin rakastumisesta. Heidän häänsä ovat komeat. Esitys piirtää näkyväksi paitsi suvussa jaettua onnea myös kipupisteitä ja rikkinäisiä perhesuhteita.

Torstaiteatteri esitti Kolmanteen polveen keväällä 2009. Ensi-ilta oli 2.4.2009.

"Mitä kaikkea minä rakastan sinussa? Rakastan silmiäsi, lämpöäsi ja sinun käsiäsi. Olen nähnyt käsiesi koskettavan lempeästi myös viljantähkiä pellolla ja pientä, honteloa vasikkaa. Osaavat ne varmasti huolehtia minustakin."

Tekijät

Ohjaus: Mika ja Elina Lahtinen
Käsikirjoitus: torstaiteatterilaiset
Dramaturgia: Mika Lahtinen
Puvustus: Tiina Oksanen
Musiikin sävellys ja toteutus: Mika Lahtinen
Koreografiat: Kim Nathaniel

Rooleissa: Ville Prusti, Saija Saarenlaita, Anna-Leena Ryhänen, Oskari Leppäaho, Kati Keskinen, Milla Kauhanen, Heini Haapaniemi, Anna-Mari Aulen ja Teija Ahonen