Tanssii Daavidin kanssa

"Esitystä seuratessa voi jopa kadehtia sitä yhteenkuuluvuutta, läheisyyttä, tunnetasolla samalla aallolle virittymistä, mitä esittäjät silmin nähden kokevat lavalla ollessaan. [...] Tanssii Daavidin kanssa on näyttävä kuvaus erilaisista tunteista, jotka saavat myös fyysisen muodon lavalla. Vieläpä upean musiikillisen kehyksen."
(Keskisuomalainen 20.11.2008)

Tanssii Daavidin kanssa oli Torstaiteatterin ohjelmistossa syyskaudella 2008. Esitys oli värikäs, energinen ja koskettava tanssiteatteriteos rakkaudesta, pelosta, ystävyydestä ja yhteisöllisyydestä.

Esityksen käsikirjoitus perustui väljästi Raamatun kertomuksiin Daavidin elämänvaiheista.

Torstaiteatteri tarkasteli Daavidin elämän vaiheita ja ihmissuhteita. Daavid kaatoi Goljatin, pakeni Kuningas Saulin vihaa, ystävystyi syvästi Saulin pojan Jonatanin kanssa sekä rakastui kauniiseen Batsebaan.

"Daavid oli rohkea suhteessa veljiinsä ja Goljatiin, Saulia hän pelkäsi. Ystävyyssuhde Jonatanin kanssa oli pelon ja rakkauden pelikenttä ja liitto, jossa otettiin valtavia riskejä", kuvasi ohjaaja Mika Lahtinen esityksen tematiikkaa.

Tekijät

Ohjaus: Mika Lahtinen

Esiintyjäkaartiin kuuluivat mm. Elina Hirvonen, Sanna Nieminen, Outi Paju, Annu Sainio, Ville Prusti, Erja Korteoja, Heini Haapaniemi, Anne Piili, Nina Pärssinen ja Milla Kauhanen.

Skenografian inspiraattori: Tiina Oksanen

Koreografinen avustaja: Piia-Maria Vidgren

Musiikin sävellys ja toteutus: Mika Lahtinen