Oletko kiinnostunut teatteriharrastuksesta?

Tule Torstaiteatteriin tekemään Luvattu maa -näytelmää!

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta teatterin tekemisestä tai mitään erityistaitoja. Torstaiteatterissa on sallittua myös jännittää esiintymistä.

Torstaiteatterissa näyttelijät ovat n. 20 - 70 vuotiaita teatterin harrastajia tai vasta-alkajia. Ryhmää ohjaa draamapedagogi Mika Lahtinen. Toimintaperiaatteita ovat vapaaehtoisuus sekä jokaisen oikeus omaan katsomukseen ja kokemukseen ilman, että muut analysoivat niitä.

Tule mukaan! Voit oppia esiintymiseen ja teatterin tekemiseen liittyviä taitoja ja lisää itsestäsikin. Ensimmäisissä harjoituksissa voit tutustua toimintaan ja pohtia haluatko sitoutua mukaan pidemmäksi aikaa.

Luvattu maa -projekti alkaa ke 15.1. klo 17.30. Harjoitus- ja esityspaikkana on Kulttuuritila omenapuu, os. Vapaudenkatu 24, Jyväskylä. Harjoituksia on 1-2 kertaa viikossa. Esitykset ovat maaliskuun puolivälistä huhtikuun loppuun.

» Ota yhteyttä: p. 040 557 5535 tai mika.lahtinen (ät) sana.fi.

» Katso harjoitus- ja esitysaikataulut

Millaista on olla mukana Torstaiteatterissa?

Lue mitä eräs näyttelijä kertoo kokemuksistaan:

"Rakastan Torstaiteatterille ominaista tapaa tehdä teatteria ilman ennalta valmista käsikirjoitusta. Sellainen syntyy ryhmän työskentelyn tuloksena. Pidän yllätyksellisyydestä, jonka tekemistapa tuo mukanaan. Lopputuloksesta on harjoitusten alkupuolella hyvin vähän käsitystä, vaikka tausta-aineistona olisi esim. Raamatun kertomus.

Itselleni tärkeä asia on myös se, ettei kristillisestä viitekehyksestä huolimatta keneltäkään kysellä vakaumusta tai analysoida osallistujien uskoa. Torstaiteatteri ei pyri käännyttämään, ja se antaa tilaa sekä katsojan että näyttelijän omalle maailmankatsomukselle olla sellainen kuin on. Haluan kannustaa näyttelijöiksi ja katsojiksi myös niitä, joita kiinnostaa teatteriharrastus, mutta jotka ehkä kokevat kristillisyyden itselleen kynnykseksi.

Torstaiteatteri myös uskaltaa nostaa esiin vaikeita ja yhteiskunnallisellakin tasolla arkoja teemoja ja ajatuksia. Torstaiteatterilla on potentiaalia olla tarvittaessa kriittinen ja kapinallinen ääni suhteessa paitsi erilaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin, myös omaan viitekehykseensä.

Ohjaajana Mika Lahtinen on innostava, kuunteleva, hyväksyvä ja kiinnostunut. Hänellä on kyky kuunnella koko ryhmää ja antaa osallistujille ja eri näkökulmille mahdollisimman tasapuolisesti tilaa.

Nuorempana menin mukaan Torstaiteatteriin äärimmäisen epävarmana ja pahasta sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsivänä. Silloin se oli aivan käänteentekevä asia elämässäni. Pääsin pahimmista jännitysoireistani paljolti Torstaiteatterin ansiosta ja huomasin aidosti nauttivani esiintymisestä, mikä oli siihen asti tuntunut mahdottomalta haaveelta. Olen kiitollinen, että olen edelleen ollut tervetullut mukaan, vaikkakin edelleen epävarmana ja ilman meriittejä. "

Luvattu maa -näytelmän harjoitusajat

Ensimmäisissä harjoituksissa muokataan aikatauluja siten, että ne sopivat riittävän hyvin kaikille kiinnostuneille.

Ke 15.1. klo 17.30-20.15
To 23.1.
Ma 27.1.
Ke 29.1.
To 6.2.
Ke 12.2.
To 13.2.
Ke 19.2.
Ke 26.2.
To 27.2.
Ma 2.3.
Ke 4.3.
To 5.3.
To 12.3.
La 14.3. klo 13-16

Luvattu maa -näytelmän esitysajat

Ensimmäisissä harjoituksissa muokataan aikatauluja siten, että ne sopivat kaikille kiinnostuneille.

Ensi-ilta ke 18.3. klo 19
La 21.3. klo 15
Ma 23.3. klo 19
Ma 30.3. klo 19
To 2.4. klo 19
La 4.4. klo 15
Ke 8.4. klo 19
Ke 15.4. klo 19
Ke 22.4. klo 19
To 23.4. klo 19
La 25.4. klo 15