Kuva: Tiina Oksanen

RASP – Suuri virsimusikaali

"Porukka näyttää hippimusikaalista karanneilta larppaajilta. Ja sitten he alkavat laulaa virsiä!" (Kotimaa 3.7.2008)

"Esityksen parasta antia on sen lämpö, puhtaus. Liikutaan rakentavilla asioilla. Paatos kierretään kaukaa. Koreografiassa on fyysistä ilmettä elähdyttävästi." (Keskisuomalainen 6.7.2008)

"Musikaalia voinee luonnehtia melkeinpä psykedeeliseksi kokonaisuudeksi. Esiintyjien moniväriset, kirkkaat vaatteet (joista täytyy antaa kehuja puvustaja Tiina Oksaselle), ovelat draamalliset ratkaisut sekä polveileva tarina luovat kokonaisuuden, jollaista harva lienee aiemmin nähnyt. Taustalla soivat virret toimivat hyvin tunnelman luojana." (Sana 17.7.)

Torstaiteatteri esitti RASPia kesällä 2008. Ensi-ilta oli 4.7.2008.

Rasp, rauha ja rakkaus

Torstaiteatterin "RASP – Suuri virsimusikaali" oli toivontäyteinen tarina ystävyydestä ja luottamuksesta. Tarinassa oli vauhtia, syvyyttä ja huoliteltua huumoria.

"RASP – Suuressa virsimusikaalissa" seikkaili virsisotureiden heimo, joka lauloi virsiä hätähuutona, työlauluna tai ilonkiljaisuna.

Tekijät

Esityksen ohjauksesta ja dramaturgiasta vastasi Mika Lahtinen. Musikaalin käsikirjoitus oli työryhmän yhteisöllisesti ja toiminnallisesti tuottama. Puvustuksen suunnitteli ja toteutti Tiina Oksanen, joka on aiemmin työskennellyt mm. Teatteri Imatrassa.

Musikaalissa näyttelivät ja lauloivat Hanna Järvinen, Hannamari Krapu, Outi Paju, Ville Prusti ja Henna-Riikka Heiskanen. Valoista vastasi Eppu Salama ja koreografioista LPN & co.