Esitykset, kurssit ja pienryhmät syyskaudella 2024

Elämänlanka-runoesitys

Runoja repusta ja tarinaa takataskusta esittävät Päivi Ala-Mutka ja Mika Lahtinen. Esitys on Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) su 29.9. klo 15. Liput 10 e ovelta käteisellä ja pankkikortilla. Esityksellä vieraillaan myös palvelutaloissa ja päiväkeskuksissa.

Lupa elää, laulujen ja tarinoiden iltapäivä

Tytti Vänskä, Ulla Saunaluoma, Jussi Pyysalo ja Mika Lahtinen Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) su 13.10. klo 15. Kahvitarjoilu ohjelman jälkeen klo 16.30. Tapahtuman järjestämisessä mukana KRS:n Naisia kaivolla -tiimi.

Suhteet ja valinnat -psykodraamakurssi

Kurssilla voi syventää ymmärrystä oman elämän suhteista ja saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallinen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa eli alle 7 euroa tunnilta. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Uskon poluilla -pienryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä sovelletaan psykodraaman menetelmiä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta. Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen. llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535. Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen voidaan vahvistaa osallistuminen ryhmään.

Yhteyden aamu -bibliodraamaryhmä

Ryhmässä tutkitaan Raamatun tekstejä keskustellen ja luovilla menetelmillä. Ryhmää ohjaa Mika Lahtinen. Kokoontumiset Zoom-yhteyden avulla kahdeksan kertaa 3.9.–10.12. tiistaiaamuisin klo 9–11. Osallistuminen edellyttää sitoutumista jokaiseen kokoontumiseen.

Ryhmä on maksuton, mutta osallistujat voivat osallistua kolehtiin tekstiviestillä tai Mobilepaylla. Ilmoittaudu viimeistään 15.8. p. 040 557 5535 tai mika.lahtinen@sana.fi

Kansan Raamattuseura · Sydämeen kätketty -joulukuunnelma

Sydämeen kätketty -joulukuunnelma

"Kun olin vielä pieni poika, perheemme teki isovanhemmille lahjaksi joulukasetin. äänitimme siihen joululauluja ja -evankeliumin. Täksi jouluksi minä ja 30 ystävää olemme tehneet joulukuunnelman lahjaksi esimerkiksi heille, joilta jää koronan vuoksi väliin kohtaamisia rakkaittensa kanssa."

Näin kertoo kuunnelman käsikirjoittaja ja ohjaaja Mika Lahtinen. Esiintyjät ovat Sanan Koronabaari -Facebook-ryhmän ja Torstaiteatterin väkeä. Kukin esiintyjä teki äänitykset etänä omassa kotonaan. Sydämeen kätketty -joulukuunnelma julkaistaan mm. tällä sivulla 20.12.

Kuunnelma on tehty lahjaksi esimerkiksi heille, joilta jää väliin joulutapahtumia koronan vuoksi.

Kuunnelman käsikirjoitus perustuu Luukkaan evankeliumin kertomukseen Marian ja Joosefin matkasta Betlehemiin sekä yöstä, jolloin Jeesus-lapsi syntyi ja paimenet kohtasivat enkeleitä. Luukkaan evankeliumin mukaan Maria "kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut". Siitä juontuu myös kuunnelman nimi: Sydämeen kätketty.

Kansan Raamattuseura · Torstaiteatteri: Luvattu maa -kuunnelma, osa 1

Luvattu maa. Osa 1: Miten meidän nyt käy

Mooses on kuollut. Johtaja vaihtuu. Miten meidän nyt käy? "Minä näen, että sinulla on rohkea sydän."

Kansan Raamattuseura · Torstaiteatteri: Luvattu maa -kuunnelma, osa 2

Luvattu maa. Osa 2: Sinä olit aina minun rinnallani

Johtajat pettävät ja parjaavat toisiaan. Luottamus horjuu, mutta matka jatkuu kohti Luvattua maata. Armo kantaa halki vaikeuksien.

Kuunnelman käsikirjoituksen ovat tehneet ja kuunnelman rooleissa myös esiintyvät Päivi Ala-Mutka, Ville Prusti ja Mika Lahtinen.

Ohjaus, leikkaus ja musiikki: Mika Lahtinen

Miksaus ja masterointi: Jussi Pyysalo

Vuoden keskisuomalainen teatterivaikuttaja -tunnustus Torstaiteatterin ohjaajalle

Torstaiteatterin ohjaaja-näyttelijä Mika Lahtinen on palkittu "Vuoden 2018 keskisuomalainen teatterivaikuttaja" -tunnustuksella. Sen myönsi Keski-Suomen Harrastajateatteriyhdistys Teatteriaalto-gaalassa helmikuussa.

Kuka on Mika, joka Torstaiteatteria luotsaa?

Ota selvää »
 • Nyt puhuu Pietari -näytelmä

  Pietari ei kuulu erityisiin onnistujiin. Hän uhoaa ja itkee, uskoo ja epäilee. Hän pettyy itseensä ja pettää periaatteensa. Silti armo kantaa. Elämästä saa jopa iloita. Pietarin roolissa Mika Lahtinen.

  Katso kaikki esitykset, jotka voit tilata »
 • Tuhlaajapojan veli -näytelmä

  Kadonnut poika palaa kotiin maailmalta. Isä järjestää iloiset juhlat, mutta isoveli suuttuu ja puuttuu juhlista. ”Uudenlainen lähestymistapa vanhaan tuttuun tarinaan on oivaltava ja inhimillisesti hyvin ymmärrettävä. Lahtinen heittäytyy antaumuksella jokaiseen rooliinsa. Näytelmä on huumorilla maustettu esitys hyvin perustavanlaatuisista tunnekokemuksista: vihasta, rakkaudesta, kateudesta ja lopultakin suuresta anteeksiannosta.” kertoi Sydän-Hämeen Lehti 21.6.2016.

  Tutustu ja tilaa »
 • Näytelmiä seurakuntasi ohjelmaan

  Seurakuntien tilaisuuksissa on paljon puheita ja musiikkia. Saat vaihtelua näytelmistä. Tutustu kolmeen näytelmään, jotka voit tilata seurakuntasi tapahtumaan.

  Tutustu ja tilaa »