Isäni kaupunki

"Sympaattiset esiintyjät ovat selvästi innolla mukana. Soisi kuitenkin, että teemat kirkastuisivat vähän terävämmin [...] Näytelmässä äidit nousevat jonkinlaiseksi temaattiseksi yhteenvedoksi. Pidin siitä, että näyttelijät hyödynsivät monin paikoin pientä humoristista keveyttä.[...] Tempo ja rytmi toivon mukaan kohentuvat esitysten myötä, tuoden lisää sujuvuutta lempeätunnelmaiseen tarinatuokioon."
– Aino Martiskainen, Keskisuomalainen 15.11.2014

Äidin rakkaus ja sisukkuus pitävät nälkäistä lasta elämän syrjässä kiinni. Toisaalla sotilas sairastuu ja hakee apua vihollismaan puolelta.

Nasaretin kaupungissa raivostutaan kotikaupungin kasvatille, joka puolustaa sorrettuja, köyhiä, ulkomaalaisia – sellaista väkeä, jota tavataan pitää mitättömänä.

Ihmisen arvoa ei saa lytätä kielen, kansallisuuden tai katsomuksen mukaan. Rohkea ylittää kynnyksen.

"Ryhmä löytää luovuuden iloa alun varovaisuuden ja haparoinnin jälkeen. Tuolit muuntautuvat korpeiksi, tulisijaksi, lyömäaseiksi. Luovuus näkyy myös huumorissa. [...] Toivontäyteisiä lauluja elävöittävät mandoliini ja sormipiano. Työryhmä on onnistunut hienosti Vanhan ja Uuden testamentin kohtien yhdistämisessä.[...] Näytelmä kertoo koskettavasti, ettei ole muuta jäljellä, kuin luottamus Jumalan huolenpitoon. Ihminen paranee omista epäilyksistään ja epäuskostaan huolimatta."
– Virpi Kirves-Torvinen, Kotimaa 20.11.2014

Isäni kaupunki -näytelmän ensi-ilta oli 13.11.2014. Esitykset olivat marras-joulukuussa Jyväskylän Juomatehtaalla.

Näytelmän ohjasi draamapedagogi Mika Lahtinen. Näyttelijät olivat Janni Alho, Sonja Bolkart, Jonna Impola, Sampsa Nykänen, Marke Suni ja Mika Virta.