Katsojan sanoin: "Hieno sekoitus hartautta ja huumoria"

Kaipaatko vaihtelua seurakuntasi tapahtumiin tai uusia näkökulmia Raamatun kertomuksiin? Mikä näistä näytelmästä olisi sopivin sinun seurakuntaasi?

MOOSES JA ÄITI

Faaraon valta alistaa siirtolaisia, joihin myös Mooseksen vanhemmat kuuluvat. Äiti laittaa lapsensa korissa Niilin rantakaislikkoon. Sieltä korin löytää Faaraon tytär, ja hän aikoo ottaa lapsen omakseen.

Katsojan palaute: "Erityisesti pidin fyysisestä, vahvasta ilmaisusta ja monipuolisesta kehon käytöstä. Simppeli lavastus toimi yllättävänkin hyvin, samoin äänimaisemat. Upea teksti myös!"

Keskisuomalainen 6.4.: "Esityksessä kritisoidaan vihamielistä ja alistavaa suhtautumista eri ihmisryhmiä kohtaan. Näytelmä tuo esiin, kuinka naiset uhmasivat patriarkaalista sortovaltaa suojelemalla israelilaista lasta. Esitys etenee sujuvasti ja johdonmukaisesti. Lahtinen ja Ala-Mutka vaihtavat sukkelasti ja luontevasti roolista seuraavaan."

Näytelmän ovat käsikirjoittaneet ja sen esittävät Mika Lahtinen ja Päivi Ala-Mutka. Kesto n. 1 tunti.

Lue lisää Mooses ja äiti -näytelmästä.

NYT PUHUU PIETARI

Pietari ei kuulu erityisiin onnistujiin. Hän uhoaa ja itkee, uskoo ja epäilee. Hän pettyy itseensä ja pettää periaatteensa. Silti armo kantaa. Elämästä saa jopa iloita. Pietarin roolissa Mika Lahtinen.

Näytelmä kertoo Pietarin elämän käännekohdista.

Tilaa Nyt puhuu Pietari -näytelmä (kesto n. 60 min) ohjelmaksi seurakuntasi tapahtumaan kuten esim. miestenpäivään.

MISSÄ ARMO?

Pahaksi leimattu perhe tarvitsee apua lapselleen. Aluksi pyyntö torjutaan, mutta sitten totutut tavat ja luutuneet asenteet murtuvat. Armo on hyväksymistä yhteyteen: Sinä kelpaat. Sinulla on minulle väliä.

Näytelmä kertoo Jeesuksen ja foinikialaisnaisen kohtaamisesta (Mark. 7:24-30). Keskeisiä roolihahmoja ovat Tyyros-nimisen satamakaupungin asukkaat ja evankelista Markus.

Tilaa Missä armo? -näytelmä (kesto n. 55 min) esim. seurakuntasi vapaaehtoisten kiitosjuhlaan.

Lue lisää Missä armo? -näytelmästä.

TUHLAAJAPOJAN VELI

Kadonnut poika palaa kotiin maailmalta. Isä iloitsee, mutta isoveli suuttuu ja puuttuu juhlista. Kesto n. 1 tunti.

"Mika Lahtinen liikkuu kevyenoloisesti roolista toiseen. Sanoma anteeksiantamisen voimasta elää näyttämöllä vahvana ja draaman intensiteetti kantaa komeasti esityksen alusta loppuun asti." – Keskisuomalainen 17.11.2015

Lue lisää Tuhlaajapojan veli -näytelmästä.

LAUPIAS SAMARIALAINEN

Ryöstön uhri päätyy hoidettavaksi majatalon isännälle, joka tarvitsee maksun. Kesto n. 35 minuuttia. Näytelmä sopii erityisesti diakoniatyön vapaaehtoisille. Ensiesitykset olivat Diakoniatyöntekijöiden päivillä ja Papiston päivillä Jyväskylän Paviljongissa.

"Yhden miehen draama, jossa Mika Lahtinen avasi taitavasti näkökulmia laupiaan samarialaisen kertomukseen." – Crux 4/14

HINNASTO

Esityksen nimiHinta seurakunnilleHinta muille
Mooses ja äiti390 e 590 e
Nyt puhuu Pietari390 e 590 e
Missä armo?390 e 590 e
Tuhlaajapojan veli390 e590 e
Laupias samarialainen290 e490 e

Hintaan lisätään matkakulut Jyväskylästä, mutta ei muita lisä- tai sivukuluja. Korvaus laskutetaan esitysvierailun jälkeen.

ESITYSPAIKAKSI SOPII

seurakuntasali tmv. tila, jossa yleisön istumapaikat on järjestetty esim. loivasti kaartuviin riveihin.